Funcționarii publici din Singapore vor avea accesul interzis la internet

internet-explorer-firefox-chrome_12160907

Singapore este un stat cunoscut pentru atitudinea sa restrictivă atunci când vine vorba de legislație, cel mai cunoscut caz fiind interzicerea completă a consumului, precum și a comercializării de gumă de mestecat, cu scopul de a păstra străzile curate.

O altă decizie radicală luată recent de autoritățile singaporeze vizează însă un domeniu mult mai important: internetul. Mai precis, peste doar câteva luni, accesul la internet al funcționarilor publici din micul stat asiatic va fi interzis aproape în totalitate.

Mai exact, funcționarii publici din Singapore nu vor mai putea intra pe internet de pe computerele de serviciu, începând din mai 2017. Per total, măsura va afecta în jur de 100.000 de persoane, inclusiv membrii Guvernului.

Astfel, potrivit noilor reglementări, angajații de la stat vor avea în continuare dreptul la o căsuță de e-mail, vor putea accesa internetul cu ajutorul propriilor dispozitive, cum ar fi telefoanele sau tabletele, și vor avea acces și la câteva terminale cu internet, special create pentru a fi folosite la locul de muncă. De asemenea, pentru a putea accesa unele adrese web incluse în mail-urile de serviciu, acestea vor putea fi trimise către o adresă personală, cu condiția să nu conțină informații clasificate.

Potrivit Autorității pentru Dezvoltarea Informatică (Infocomm) din Singapore, măsura vizează crearea unui mediu de lucru mai sigur și reprezintă o formă de luptă împotriva atacurilor cibernetice.

Concret, potrivit BBC, interzicerea accesului la internet de pe calculatoarele de serviciu (nu și de pe dispozitivele personale) ar avea drept scop prevenirea scurgerilor de informații din bazele de date ale statului prin intermediul conturilor de e-mail de pe calculatoarele de la locul de muncă sau din documentelor partajate în acest mod, pe fondul amenințărilor de securitate crescute în ultima perioadă.

„Guvernul din Singapore analizează în mod regulat măsurile luate în domeniul IT, cu scopul de a face ca rețeaua de internet să fie mai sigură”, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității pentru Dezvoltarea Informatică, citat de publicația The Straits Times. Aceeași sursă a precizat că au fost luate deja primele măsuri de interzicere a internetului pentru unii funcționari ai statutului.

Mai precis, până la eliminarea pe scară largă a internetului la locul de muncă, angajații din cadrul Autorității de Dezvoltare Infocomm (IDA) sunt primii cărora le-a fost interzis accesul la acest serviciu. Concret, potrivit publicației citate, aceștia nu mai au voie, încă din luna aprilie, să navigheze pe internet decât dacă își folosesc propriile tablete sau telefoane mobile, și aceasta pentru că dispozitivele personale nu pot avea din principiu acces la sistemele de e-mail guvernamentale.

eu

Be the first to comment on "Funcționarii publici din Singapore vor avea accesul interzis la internet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*