RAPORTAREA CONTABILA LA 30 IUNIE 2016

bilant-personal

Sa ne pregatim pentru noile raportari !!!!!!

bilant-personal

Pe site-ul ANAF  a fost publicat un nou proiect legislativ pentru raportarea contabila la 30.06.2016.

Cine trebuie sa depuna raportari contabile la semestru ?

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2016 a operatorilor economici  se aplică persoanelor cărora le sunt incidente Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.802/2014, cu modificările și completările ulterioare, şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2016 a operatorilor economici prevăzut mai sus se aplică, de asemenea, societăţilor cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Prevederile prezentului ordin se aplică inclusiv operatorilor economici al căror exerciţiu financiar este diferit de anul calendaristic.

Termenul de depunere

Raportările contabile la 30 iunie 2016 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel mai târziu la data de 16 august 2016.

Proiectul poate fi gasit aici.

 

Be the first to comment on "RAPORTAREA CONTABILA LA 30 IUNIE 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*