Teambuilding-ul – tratament fiscal

SPLIT TVA

Speta ANAF

images

Termenul de teambuilding are mai multe intelesuri: uneori se organizeaza cu scopul de a pregati profesional salariatii, alteori este privit ca o iesire in weekend cu colegii, in care firma plateste serviciile de cazare, masa si alte activitati de recreere, iar uneori este o combinatie a celor doua.

  • daca scopul teambuilding-ului este activitatea de perfectionare – atunci contravaloarea acestor servicii de training nu se considera avantaj in natura, ci cheltuiala deductibila. Compania trebuie sa intocmeasca o documentatie relevanta pentru a putea sustine in fata autoritatilor fiscale ca teambuildingul a avut ca si scop dezvoltarea profesionala: referate de aprobare, situatii de la prestatorii de servicii de training cu programul activitatilor, propuneri si aprobari de la managementul firmei, planuri de sprijinire a dezvoltarii profesionale initiate inter sau de la departamentele de HR.
  • daca scopul teambuilding-ului este cel de recreere, atunci tratamentul fiscal se schimba si suma cheltuita de companie pentru fiecare angajat devine avantaj in natura. Cheltuiala este deductibila.
  • daca scopul este mixt, atunci se va delimita partea de training de cea de recreere si se vor aplica separat tratamentele fiscale prezentate mai sus.

descărcare

Be the first to comment on "Teambuilding-ul – tratament fiscal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*